0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

• DJUR & NATUR • FORSKNING & VETENSKAP | Dokumentärfilm / Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)

>> Glesbygden blir allt glesare. Kan den räddas med björnsafari, bärjuice och byggnadsvård? Kan stressade stadsbor som söker lugnet vara lösningen? Dokumentärfilmen ”Guld och gröna skogar?” är en resa genom skogslandet där vi träffar företagarna som satsar på skogens mjuka värden.

Kan mångbruk av skogen vara en del av lösningen när priserna på virke, spannmål och mjölk ständigt sjunker och infrastrukturen blir allt sämre för de som fortfarande bor på glesbygden. I filmen medverkar skogsägare och entreprenörer som berättar om villkoren för att bedriva verksamhet på landet.

– Nästan alla vi pratat med ser en potential i till exempel natur- och kulturturism, men de är tveksamma till hur de själva ska kunna realisera idéerna. Många tycker att det är för dåliga förutsättningar för att bo och verka på landsbygden, säger Therese Bjärstig, som forskar om landsbygdsfrågor vid Umeå universitet och som medverkar i filmen.

Hon har tillsammans med sina forskarkollegor analyserat möjligheterna för mångbruk och formulerat råd till beslutsfattarna. Filmen hade premiär igår, den 26 maj kl 19.00, och kan nu ses på SLU:s Youtube-kanal och på Facebooksidan #Vimåsteprataomskogen.

<<
________________________________________________________
Artikelförfattare: Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) | 2020-05-26

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.