0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

• BILISM • PARKERING | Sala Backe / Svartbäcken / Tuna Backar / STADSDEL / Uppsala kommun (Uk)

>> För några år sedan infördes nya parkeringsregler i bl.a. Luthagen. Idag (onsdag) beslutade gatu- och samhällsmiljönämnden vid sitt möte att införa liknande parkeringsregler inom Sala Backe, Svartbäcken och Tuna Backar.

– Vi behöver skapa en trafikmiljö där utryckningsfordon och kollektivtrafik kan ta sig fram på ett smidigt sätt och där renhållningen kan fungera. Samtidigt ges boende i områdena bättre möjligheter till parkering, säger Rickard Malmström, ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden.

Syftet med de nya reglerna är att det ska bli lättare för boende och besökare i området att hitta en ledig parkeringsplats. Målet är att bidra till mindre trängsel, högre omsättning på platser och bättre sammanvägd framkomlighet för alla trafikslag.

De nya reglerna innebär att man får parkera enbart där det är anvisad parkeringsplats, i övrigt råder förbud mot parkering. Inom samma områden beslutades även att införa tidsbegränsad parkering, avgiftsbelagd parkering och boendeparkering.

De tre områdena består av blandad bebyggelse såsom flerfamiljsbostadshus, hus av villakaraktär och byggnader med varierande verksamheter. Stadsbyggnadsförvaltningen har sen lång tid tillbaka fått synpunkter från boende, renhållningsentreprenörer, kollektivtrafik och utryckningstjänst som påpekat att parkering i områdena ofta leder till trafikproblem.

De nya parkeringsreglerna träder i kraft under hösten 2020.

<<
__________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.