0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

• 70 PLUS • LITTERATUR | Sars-cov2-pandemin / Uppsala kommun (Uk)


>>
Från måndag 25 maj erbjuder Uppsala kommun alla över 70 år och därmed inom riskgruppen för det aktuella coronaviruset, att få en bokkasse med böcker och andra medier hemlevererad.

– Biblioteken är viktiga och självklart ska de som befinner sig i riskgrupper och håller sig hemma kunna fortsätta läsa. Med den här utvidgade ”Boken kommer” möter vi ett behov från många sjuttioplusare i karantän, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.

Bokkassen är ett samarbete mellan Bibliotek Uppsala och Gemensam service. Beställningen sker via telefon och bokkassen levereras vid låntagarens ytterdörr.

– Jag vet att det är tufft för många äldre Uppsalabor att behöva begränsa sitt sociala liv och leva i ovisshet kring när man kan återgå till en normal vardag. Förhoppningsvis kan bra böcker få tiden att gå lite snabbare och göra det lite lättare att fortsätta stanna hemma tills det här är över, säger Caroline Hoffstedt (S), äldrenämndens ordförande.

Denna tjänst är utöver tjänsten ”Boken kommer”, som vänder sig till den som på grund av hög ålder, långvarig sjukdom, rörelsehinder eller funktionsnedsättning inte på egen hand kan besöka ett bibliotek, och som är i behov av återkommande service på lång sikt.

<<
__________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.