0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

• SARS-COV2-PANEDMIN • SKYDDSUTRUSTNING | Smitta / Uppsala kommun (Uk)

>> Uppsala kommun har efter ny rekommendation från smittskyddsenheten vid Region Uppsala beslutat att all personal inom äldreomsorgen ska använda visir i alla ansiktsnära vårdsituationer från och med den 12 maj. Utöver redan vidtagna åtgärder presenterade kommunen bland annat förebyggande hygieninspektioner och aktivering av särskilda covid-team på morgonens pressträff.

– Vi ska göra allt vi kan för att förebygga smittspridningen och skydda de äldre. Sedan pandemin bröt ut har vi vidtagit flera åtgärder, men det räcker inte. Vi måste fortsätta göra mer. Vi har hela tiden varit tydliga med att vi följer smittskyddsexperternas rekommendationer. Efter regionens rekommendation har vi därför nu beslutat all personal inom äldreomsorgen i Uppsala kommun ska använda visir inom ansiktsnära vårdsituationer, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande i äldrenämnden.

På pressträffen gavs också besked om att de särskilda hemvårdsteamen nu aktiveras.

– Vi behöver hela tiden vara proaktiva i vårt arbete. Därför väljer vi att redan nu testa arbetssättet och hur rutinerna fungerar i vardagen med speciella covid-team inom hemvården. Vi vill vara väl förberedda för eventuellt ökad smittspridning, säger Carina Julin direktör i äldreförvaltningen.

Utöver dessa åtgärder gavs också besked om att det kommer att anställas extra personal inom demensvård för att stärka upp med dygnet-runt bemanning. Kommunen stärker även upp det administrativa stödet till chefer för att frigöra mer tid till att säkra verksamhetens följsamhet till vårdhygienriktlinjer och korrekt användning av skyddsutrustning.

<<
___________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.