0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

• UTESERVERINGAR • RESTAURANG & KAFÉ | Tillstånd / Uppsala kommun (Uk)


Illustrationsbild.
>>

För att stötta företagen under coronakrisen har kommunen slopat markhyran och snabbat på tillståndsprocessen för uteserveringar. Sina Ibrahimkhel gläds och förbereder 40 extra sittplatser på sin uteservering.

Sina Ibrahimkhel driver en tapasrestaurang i centrala Uppsala och förbereder just nu för att kunna ta emot fler hungriga gäster i vårsolen.

– Hela mars var en katastrofmånad. Tack vare att vi fått tillstånd om att få utöka vår uteservering och slipper markhyran hoppas vi på att kunna minska det ekonomiska tappet, säger Sina.


Sina Ibrahimkhel snickrar för fullt för att utöka uteserveringen med 40 sittplatser.

Tänker nytt
Förutom att förbereda för fler platser på uteserveringen har Sina och hans medarbetare börjat leverera mat direkt hem till dörren.

– Vi har förlorat 70 procent av vår omsättning och har helt enkelt varit tvungna att tänka nytt. För att klara utkörningen av varm mat har vi utrustat en av våra bilar med värmeskåp.

Satsar på marknadsföring
Sina satsar även på mejlutskick och marknadsföring i sociala medier. Nu hoppas han på sol och värme och många Uppsalabor som vill njuta på uteserveringen. Men med större utrymme mellan borden än tidigare.

– Enligt Folkhälsomyndighetens regler måste gästerna sitta på godkänt avstånd från varandra. Men jag känner ingen oro. Nu har vi mer yta och tack vare att vi har en hovmästare som placerar ut våra gäster har vi koll.

Stöd för minskad smittorisk
Som stöd till restaurangernas arbete för att minska risken för smittspridning har kommunen tillsammans med Region Uppsala, Polismyndigheten, Uppsala Citysamverkan och flera restaurangägare initierat en informationskampanj om att hålla avstånd till andra restauranggäster. Dessutom har kommunen sedan tidigare en mängd stödåtgärder för företag med anledning av coronapandemin. 

<<
__________________________________________________
Artikelförfattare: 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.