0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

• UPPSALA SYDOST • PLANER | Nybyggnation / Uppsala kommun (Uk)

>> Kommunen har beslutat att förlänga samrådsperioden för den fördjupade översiktsplanen för de sydöstra stadsdelarna till den 15 maj 2020.

Vid sitt sammanträde i dag beslutade kommunstyrelsen att förlänga samrådsperioden för den fördjupade översiktsplanen för de sydöstra stadsdelarna inklusive Bergsbrunna med två veckor.

– På grund av den pågående Coronapandemin och dess påverkan på människors vardag ser vi ett behov av att förlänga samrådstiden med två veckor till den 15 maj 2020, säger Erik Pelling (S) kommunstyrelsens ordförande.

Samrådsperioden inleddes den 2 mars och totalt ordnas tre samrådsmöten där allmänheten kan ställa frågor och lära sig mer om förslaget. Vid det första mötet i Sävja 7 mars deltog totalt cirka 350 personer. Det andra mötet, 23 mars, fick på grund av coronapandemin hållas som ett webbinarium där drygt 120 personer deltog. Det sista samrådsmötet hålls i dag, 15 april, klockan 18.00 som ett webbinarium på uppsala.se/sydostra.

Den fördjupade översiktsplanen omfattar bland annat Bergsbrunna, Sävja, Vilan och Nåntuna. Den ska vara vägledande i kommande utveckling av området som ska få 21 500 nya bostäder och 10 000–15 000 nya arbetsplatser fram till år 2050.

Uppsala är ett av regeringens prioriterade områden i en satsning på nya hållbara städer och stadsdelar. Utvecklingen av de sydöstra stadsdelarna är en del av den satsningen.

<<
___________________________________________
Artikelförfattare: Louise Holck Clausen 2020-04-15
för:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.