0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

• FÄRDTJÄNST • FUNKTIONSNEDSÄTTNING | Uppsala kommun (Uk)


>>
Resenärer med färdtjänst får nu åka ensamma i bilarna utan extra kostnad. Regeländringen görs för att minska risken för smittspridning av coronaviruset men även för att stötta taxinäringen som drabbats hårt av krisen.

Uppsala kommuns krisledningsnämnd beslutade den 8 april att ändra regelverket för särskild kollektivtrafik så att enskilda resor möjliggörs utan extra kostnader för de resande. Ändringen är tillfällig och varar till och med 9 juni 2020.

Anledningen till beslutet är att minska smittorisken och underlätta för de som reser med färdtjänsten. Dock understryks att de som enligt Folkhälsomyndigheten tillhör en riskgrupp även fortsättningsvis bör undvika färdtjänstresor.

Åtgärden görs även för att hjälpa en bransch som drabbats hårt av coronavirusets följder, och därmed säkerställa att kontrakterade taxibolag ska ha resurser att fortsätta sitt uppdrag både under och efter pågående pandemi.

Kommunen kommer även att behålla omfattningen av kontrakterade bilar, både personbilar och specialfordon. Det medför ökade kostnader, men eftersom antalet resor totalt minskar bedöms att budgeten kan hållas.

Mer om färdtjänst:
Kommunen ansvarar för särskild kollektivtrafik för invånare som inte kan nyttja ordinarie kollektivtrafik eller skolskjuts. Dessa resor samordnas normalt i stor utsträckning. Insatserna mot smittspridning har gjort att antalet resor har halverats jämfört med motsvarande period föregående år.

<<
_____________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk) | 2020-04-09

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.