0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

• COVID-19 • SOLIDARITET | GLOBALT / Coronakrisen / Pandemi / We Effect

>>
– Nu behövs det svenska biståndet mer än någonsin, fattigdomen riskerar att öka kraftigt till följd av corona-krisen. För att minska smittspridningen och effekterna av den måste vi samarbeta över gränserna, säger Anna Tibblin, generalsekreterare på We Effect.


Vid en pressträff i dag sade biståndsminister Peter Eriksson att fattigdom och konflikter i världen förstärks av effekterna av corona-krisen. Därmed blir biståndet allt viktigare. We Effect instämmer i den uppfattningen.


– Coronakrisen är global – liksom dess lösningar. Vi uppmanar Sveriges regering och medborgare att stå upp för internationell solidaritet och långsiktigt samarbete över gränserna, säger Anna Tibblin, generalsekreterare på We Effect.


We Effect samarbetar med
200 partnerorganisationer i totalt 23 utvecklingsländer i världen. De senaste veckorna har coronakrisen i ett slag inneburit stora utmaningar för såväl organisationens egen verksamhet ute i regionerna som för partnerorganisationerna och deras miljontals medlemmar.

Det är framförallt redan utsatta människor i fattigdom som drabbas av att folksamlingar förbjuds, kollektivtrafik stoppas och marknader stängs ner. Vittnesmål från områden där We Effect arbetar är ett rop på hjälp:

– Vi känner oss helt hjälplösa. Jag är rädd för att mina barn ska bli sjuka, och ifall de blir det att jag då inte ska ha tillräckligt med pengar för att betala för sjukvård, säger Mary Anyango Apiyo, som är medlem i ett We Effect-stött bostadskooperativ i slumområdet Kaptembwa i staden Nakuru, Kenya.

<<
________________
Artikelförfattare:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.