0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

• FÖRETAGARE • COVID-19 | EKONOMI / Uppsala kommun (Uk)
Bilden: Drottninggatan i Uppsala, med Carolina rediviva längst bort i fonden.
>> Uppsala kommun och Uppsala Innovation Centre (UIC) initierar nu Företagsakuten under en kortare period, för att hjälpa mindre företag med snabb, kostnadsfri rådgivning. Åtgärden är en del i kommunens åtgärdspaket för att stötta näringslivet i följderna av coronaviruset.

I Företagsakuten kan företag få upp till fem timmar kostnadsfri rådgivning och handledning från experter inom olika områden. Det kan exempelvis handla om att ta fram handlingsplaner för likviditet, kostnader, intäkter, personal, juridiskt stöd eller att ställa om affärsmodellen. Även vägledning i hur företagare kan ansöka om statliga stödåtgärder.

– Företag som ger arbetstillfällen och skatteintäkter är avgörande för hela Uppsala kommuns utveckling. Vi gör därför allt vi kan för att stödja vårt lokala näringsliv som just nu i många branscher har det tufft, säger Erik Pelling (S), krisledningsnämndens ordförande.

Rådgivningen sker på distans via webbmöten. En första kontakt sker genom ett mejl till naringsliv@uppsala.se, där Uppsala kommun har personal som direkt följer upp förfrågan. Och för att öka tillgängligheten är mejlboxen bemannad från åtta på morgonen till åtta på kvällen under vardagar.

– Snabba kontaktvägar kan vara avgörande i ett pressat läge. Företagsakutens samarbete med Uppsalas företagsinkubator UIC är ännu en åtgärd i det åtgärdspaket som kommunen presenterade 20 mars, säger Mohammed Hassan (L), krisledningsnämndens förste vice ordförande.

– Företagare ställs nu inför många utmaningar och beslut där jag hoppas att vi kan vara till hjälp med råd men också som bollplank. UIC:s affärscoacher och våra partners är viktiga resurser för råd till bolagen. Vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa till och stötta företagarna, säger Per Bengtsson, vd på UIC.

Företagsakuten finns till för företag som:

  • har eller riskerar att få ekonomiska problem,
  • har upp till 50 anställda, oavsett bransch
  • har säte och verksamhet i Uppsala kommun

Företagsakutens förslag är icke-bindande rekommendationer. Det är upp till respektive företag att själv fatta de beslut som anses lämpliga.

<<
_______________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.