0 0
Read Time:50 Second

• HÖGT BLODTRYCK • LÄKEMEDEL | Covid-19 / Läkemedelsverket

>>
Läkemedelsverket uppmanar läkare och patienter att fortsätta behandlingen med ACE-hämmare och angiotensin-2-receptorblockare som används bland annat vid behandling av högt blodtryck.

Det finns i dagsläget inga kliniska bevis för att läkemedel innehållande ACE-hämmare eller angiotensin-2-receptorblockare har en negativ påverkan på covid-19-infektion.

Det finns teoretiska resonemang, baserade på djurstudier, att behandling med dessa läkemedel skulle kunna öka risken för covid-19-infektion eller för ett allvarligare sjukdomsförlopp i händelse av infektion, men Läkemedelsverket har ingen kännedom om data från det aktuella utbrottet eller andra coronavirus-utbrott som stödjer detta.

Då ACE-hämmare och angiotensin-2-receptorblockare används för att behandla allvarliga sjukdomstillstånd rekommenderas läkare och patienter att fortsätta behandlingen som tidigare.

Motsvarade rekommendationer ges av internationella expertorganisationer så som Europeiska hjärtorganisation ESC och europeiska blodtrycksorganisationen ESH.

Läkemedelsverket övervakar situationen noga och kommer att granska all ny information som blir tillgänglig om denna fråga i samband med pandemin.

<<
________________________________
Ett pressmeddelande från:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.