0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

• STHLM • MUSEER | Covid-19 / Mobilisering / Beredskap / Stockholms stad 

Liljevalchs konsthall på Djurgården är ett av museerna som stängs tillfälligt.
>>
Med anledning av situationen kring det nya coronaviruset har Stockholms stad beslutat att tillfälligt stänga Stadsmuseet, Medeltidsmuseet och Liljevalchs konsthall.

Alla tre museerna håller stängt tills vidare från 23 marsTrots att lokalerna är stängda fortsätter museernas verksamheter, om än i andra former. Det går att ta del av visst utbud via digitala kanaler.

Evenemang och övriga programverksamheter är sedan tidigare inställda till och med den 30 april. Det gäller visningar, föredrag, vandringar och all programverksamhet så väl inne på museerna som ute på stan. Besökare med bokade biljetter får sina biljetter återlösta.

– Anledningen till att vi nu väljer att stänga Stadsmuseet och Medeltidsmuseet är dels att antalet besökare per dag är mycket litet, dels att vi ser ett stort personalbortfall på grund av sjukdom. Vi bedömer att vi behöver den personal som är tillgänglig för andra arbetsuppgifter, säger Fredrik Linder, chef för avdelningen Museer och konst och fortsätter:

– Under tiden museerna är stängda hoppas jag att våra besökare tar del av det digitala material vi erbjuder, t.ex. Digitala Stadsmuseet och vårt Instagramkonto med historiska bilder från Stockholm. Vi arbetar också med nya utställningar som stockholmarna kan se fram emot att se när vi öppnar igen.

Liljevalchs Konsthall hälsar preliminärt besökarna välkomna tillbaka i maj. För den som missade Vårsalongen finns en 24 minuter guidad tur här: https://www.liljevalchs.se/om/varsalongen/se-konsten-hemma/

– Liljevalchs har förvisso stängt och konstmässan Market Art Fair skjuter vi på till september, men bakom stängda dörrar kommer vi att jobba för fullt med installationen av sommarens stora färgfest med Ulrica Hydman Vallien med planerad vernissage 15 maj. Väl mött, säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall.

<<
_____________________________
Artikelförfattare:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.