0 0
Read Time:57 Second

• SENIOR • ÄLDRE  | Covid-19 / SMITTA / Riskgrupper / Uppsala kommun (Uk)

>>
Med anledning av coronaviruset har Uppsala kommun beslutat att stänga träffpunkter för äldre samt kommunens seniorrestauranger. Beslutet gäller från och med nu.

– En central uppgift för oss är att skydda de mest utsatta riskgrupperna, och där ingår våra äldre. Vi följer utveckligen kontinuerligt och utesluter inte att fler beslut kan komma att fattas med kort varsel, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det är 18 träffpunkter och sju seniorrestauranger som omfattas av beslutet. 

– Vi förstår att detta försvårar många äldres vardag och att många är oroliga. Jag vill uppmana att man kan ringa till och ta kontakt med varandra på andra sätt än att fysiskt träffas. På så sätt kan vi hjälpa varandra säger Caroline Hoffstedt (S), äldrenämndens ordförande.

Nu pågår arbete för att hitta lösningar på de problem som uppstår när stora grupper människor uppmanas att hålla sig hemma. Till exempel vill kommunen gärna samarbeta tätare med frivilligorganisationer som engagerar sig för att hjälpa personer som inte bör eller kan gå ut. Kommunen snabbutreder nu hur det ska gå till. 

<<
__________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.