0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

• COVID-19 • FJÄRR- & DISTANSUTBILDNING | Gymnasieskola / Uppsala kommun (Uk)


>> För att minska smittspridningen i samhället ska elever i gymnasiet och vuxenutbildningen stanna hemma och studera på distans. Gymnasieskolorna och vuxenutbildningen kontaktar elever och vårdnadshavare med mer information om hur distansundervisningen kommer att läggas upp.

På en pressträff idag gick regeringen ut med rekommendationen att alla gymnasieskolor och vuxenutbildning från och med den 18 mars går över till fjärrundervisning eller distansundervisning och att undervisning i de fysiska lokalerna ska upphöra.

Uppsala kommun har förberett sig på en sådan förändring och har under dagen fattat nödvändiga beslut för att kunna genomföra den.

– Distansundervisning kommer att ställa stora krav på såväl lärare, elever och föräldrar. Jag vill rikta en särskild uppmaning till alla föräldrar att ta sitt föräldraansvar och se till att deras ungdomar fortsätter att plugga och sköta sina studier hemifrån, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Den kommunala förskolan, grundskolan och gymnasiesärskolan kommer fortsatt att vara öppen, enligt rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

Regeringen utesluter inte att det även kan bli aktuellt att stänga grund- och förskolor. Uppsala kommun förbereder sig för ett sådant scenario. Om det blir aktuellt har kommunen ett ansvar att säkerställa fortsatt barnomsorg för barn till vårdnadshavare som arbetar inom vårdyrken och andra samhällsviktiga funktioner. Förberedelser och planering för det pågår.

– Barn, ungdomar och friska personer löper liten risk att bli allvarligt sjuk av coronaviruset. Att vi stänger skolor beror på att vi vill skydda äldre och sårbara personer från smittan. Det är något som vi alla i samhället behöver hjälpas åt med, säger Anders Fridborg, säkerhetschef.

<<
_____________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk) | 2020-03-17

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.