0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

• SAMHÄLLE • MOBILISERING | Pandemi / Nationell samling / UMLN

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning (S), Anna Ekström, utbildningsminister (S), statsminister Stefan Löfven (S) och generaldirektören för Folkhälsomyndigheten Johan Carlson.


>>
– Sverige och hela det svenska folket står inför en prövning. Från och med i morgon (onsdag 18 mars) rekommenderas alla gymnasieskolor, högskolor och vuxenutbildningar att hålla sin undervisning på distans, sade statsminister Stefan Löfven på tisdagsförmiddagens extrainsatta presskonferens.

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson sade att man i nuläget inte bedömer att grundskolor och förskolor behöver stänga. Men regeringen utesluter inte att så kan bli fallet längre fram.

– Vi förbereder för ett läge där vi kanske även måste stänga grundskolor och förskolor, sade utbildningsminister Anna Ekström.

Hon tillade att regeringen därför förbereder en helt ny lag som ska säkerställa omsorg för barn till föräldrar med samhällsviktiga uppdrag.

Ministern för högre utbildning och forskning, Matilda Ernkrans (S), meddelade att studiemedel kommer att tryggas för studenter även om undervisningen avbryts. Hur länge gymnasieskolorna och universiteten kommer att vara stängda är inte klart, men Johan Carlson lät antyda att det kan komma att pågå en längre tid.

– Nu räknar vi med alla våra ungdomar och deras föräldrar, menade utbildningsminister Anna Ekström och tillade med eftertryck: Ungdomar som går på gymnasiet måste plugga! 

<<
_______________________________
Artikelförfattare: UMLN / Omni / SVT

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.