0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

• PANDEMI • SMITTA | Mobilisering /  Uppsala kommun (Uk)

>> Dagens utveckling av situation kring coronaviruset har gjort att kommunen aktiverat sin krisledningsnämnd.

– Kommunens verksamhet kommer fortsätta i samma omfattning som hittills med medarbetare på plats. Men vi ser att flera beslut kan komma behöva fattas med kort varsel och det kan bli aktuellt med att omprioritera bland kommunens verksamheter. För att vara snabba i vår hantering har vi idag aktiverat kommunens krisledningsnämnd, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande och ordförande i krisledningsnämnden.

Folkhälsomyndigheten har idag 16 mars uppmanat personer som bor Stockholmsregionen att jobba hemma om det finns möjlighet. Uppsala kommun är en del av Stockholmsregionen, därför följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer i det här avseendet.

Krisledningsnämnden beslutade att arbete från annan plats måste utgå från att det finns förutsättningar att utföra sitt arbete på distans och baseras på överenskommelse mellan medarbetare och närmaste chef. 

– Lika viktigt som det är att vara hemma om man är sjuk, lika viktigt är det att arbeta om man är frisk. Men om arbetsuppgifterna medger kan distansjobb vara en bra åtgärd, säger Fredrik Ahlstedt (M), andre vice ordförande i kommunstyrelsen och i krisledningsnämnden. 

Att aktivera en krisledningsnämnd innebär att hela eller delar av kommunens nämnders verksamhetsområden kan tas över. Krisledningsnämnden har då möjlighet att göra prioriteringar.

<<
_______________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.