0 0
Read Time:2 Minute, 34 Second

• STRANDH:s KRÖNIKÅSERI • PRANK:et | Vasaloppet / Uppsalamagasinet Luthagsnytt (UMLN) / Peder Strandh

BILDEN: Vasaloppets sträckning.
>>

I dessa Vasaloppstider ska jag erkänna att jag älskar detta långlopp på skidor. År efter år ser jag (och många med mig) fram mot den första söndagen i mars och starten i Berga by utanför Sälen. Själv har jag åkt sträckan ett par gånger, om än kollektivt med buss. Likt förbenat känner jag mig kraftigt engagerad i Vasaloppet, det känns på något vis som något som absolut angår mig. Trots att jag inte har stått på ett par längdåkningsskidor på över tjugo år.

I morse var det så åter dags. Organisationen bakom loppet hade lyckats med det snudd på omöjliga efter en så lynnig vinter. Spåren fanns där, om än en smula vaga emellanåt (enligt dem som var på plats). Själv satt jag, som alltid när Vasaloppet går, med kaffekoppen i högsta hugg framför teven. Plötsligt får jag den där ohämmade lusten att skoja med någon. Eller som många numera kallar det; att pranka någon. Och vem kunde då vara ett bättre ”offer” för mitt skämt än en av mina kära yngre bröder hemma i barndomsstaden Örebro!?

Jag slängde iväg ett sms klockan 10.32:
”Fy faaaaasen vad trött jag är!!!!!!!
Kom till Mångsbodarna nyss och är helt färdig.
Hur går det för dig då? Visst skulle väl du också åka!?

Vi kan väl ses över en Ekströms blåbärssoppa i Evertsberg (om jag klarar mig innan repet)!?

Kram och PUST!!!!
/Storebror”

Knappt en minut därefter fick jag ett svar:

”Vaaaaaa!! Åker du på riktigt?
Då får du skicka bildbevis för att jag ska tro dig
(förlägen smiley)
Nä jag har väl aldrig sagt att jag ska åka??” (funderande smiley)

Några sekunder efter hans svar försåg han mig med bildbevis på att han minsann satt hemma i soffan och tittade på Vasaloppet. Teven gick på fullgång och förväntan att se storebror i spåren var uppenbar, inte minst tack vare den till bilden bifogade uppmuntrande texten: ”Heja! heja! Så länge” (följt av tre vibrerande hjärtan).

Min bror ville ha (antagligen krävde) bildbevis, skrev han. Och det skulle jag snart förse honom med. Men först en noga uttänkt text:

”Åhej åhååå, så det går! Trots att jag missade starten med en och en halv timme ligger jag (och min ständige fäljeslagare kaffekoppen) med i täten. Käre bror, du önskade bildbevis. Duger detta:


BILDBEVISET: Undertecknad ”jagad” av Vasaloppstäten 2020.

Svaret från min bror var lätt behärska:
”Haha…ja (smiley med svettpärla i pannan). Vi missade också starten med knappa timmen. Just nu ligger vi före täten på en snöscooter.”

Tja, alla som ser Vasaloppet på teve har förmånen att ta täten – utan förhöjd puls! Jag avrundade vår korrespondens med följande:

”Förövrigt går det utmärkt att åka med kollektivtrafiken! Det är billigare, mindre svettigt, knappt någon risk att ens pulsen höjs det minsta … Samt Wi-Fi ombord”

Med detta skrivet är jag den förste att betyga min respekt för alla som tar sig an den nio-milade utmaningen i kung Vasas skidspår. RESPEKT!!!

// Signerat Peder Strandh, redaktör’n 

<<
_________________________________
Artikelförfattare: 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.