0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

•  FILOSOFI • Västerås | Öppet Filosofiskt Café / Svenska kyrkan i Västerås

BILDEN: Peter Forsberg präst i Svenska kyrkan Västerås och som också är doktorand i systematisk teologi vid Uppsala universitet.
>>

Uppfattningen att religioner spelar en avgörande roll i förtrycket av hbtqi-personer världen över kan knappast ifrågasättas, men vari grundas detta förtryck? Och vad är queer teologi egentligen? Det är ett par av de frågor som prästen Peter Forsberg tar upp i samband med ett ”Filosofiskt Café”.

Hur motiverar religiösa ledare att de försvarar diskriminering och förföljelse av människor vars kroppar eller begär inte uppfattas motsvara normen? Hur ser samhällets normer ut idag? Vad händer med dem som bryter normen? Och hur påverkar vi varandra?

– Queer handlar alltid på något sätt om normer och om att blottlägga osynliga normer, och en queer teologi försöker arbeta med teologins normer, menar Peter Forsberg, präst i Svenska kyrkan Västerås och som också är doktorand i systematisk teologi vid Uppsala universitet.

Vad har kyrkan egentligen tyckt och tänkt i 2000 år, och hur förhåller vi oss till det idag? Och vad händer just nu i vårt samhälle?

– Idag plockar kommuner ner sina regnbågsflaggor – när det tidigare tydligt var ett värde man ville stå för? Varför är det så?

Under ett Filosofiskt Café på Kyrkbacksgården 25 februari kl 19, ges chansen att lyssna mer kring en rad frågeställningar på temat. Samlevnadsfrågor, utifrån pågående utställning i Skattkammaren i Västerås domkyrka, Brudkronor – i nöd och lust, tas också upp i samtalet.

Kyrkbacksgården – Tisdag 25 februari kl 19.00
Fri entré. Fika 30 :-

Aftonbön kl 21.00 för den som vill.

<<
________________________________________________
Artikelförfattare: Svenska kyrkan i Västerås | 2020-02-18

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.