0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

• NATUR •  MILJÖ | SVERIGE / Renhållning / Håll Sverige Rent


>>
Nu öppnar anmälan 2020 för skolor och förskolor till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar, barnens stora kampanj mot nedskräpning! Förra året deltog nästan 700 000 personer varav 600 000 var barn. Redan nu har 200 kommuner och 200 000 personer anmält sig till årets kampanj.

– Vi satsar på att slå rekord i antal anmälda. Nytt för i år är att vi gjort det smidigare för anmälda skolor och förskolor att få skräpplockarpåsar. Det tror vi gör att ännu fler vill vara med. Vi hoppas också att rektorer anmäler hela skolor, istället för att lärarna anmäler barnen klassvis, säger Johanna Ragnartz, VD på Håll Sverige Rent.

– Om alla barn plockar skräp en gång per år, får de med sig ett bra beteende in i vuxen ålder. Dessutom lär sig barnen att ta hand om sin närmiljö. Nedskräpning skapar otrygga miljöer vi inte vill umgås i, fortsätter Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Om Skräpplockardagarna 2020
200 kommuner har redan lovat vara med och stötta årets kampanj på olika sätt, bland annat genom att samla in skräpet som barnen plockar. I Uppsala är följande skolor anmälda.

Närmare 200 000 är redan anmälda till årets kampanj. https://www.hsr.se/skrapplockardagarna2020/deltagare

Till kampanjen hör ett läromedel om nedskräpning från Håll Sverige Rent. Läromedlet följer läroplanen.

2020 får alla skolor och förskolor som anmäler sig får kostnadsfritt skräpplockarpåsar skickade direkt till sig från Håll Sverige Rent. Tio dagar från beställning till leverans.

Mer om Skräpplockardagarna hittar du här!

<<
__________________________
Artikelförfattare: 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.